Tech

'Jetskiër door Apple Watch van verdrinkingsdood gered'

15 juli 2019 18:17 Aangepast: 15 juli 2019 18:41
Beeld © WBBMNewsradio

Een man uit Chicago is van de verdrinkingsdood gered omdat hij zijn Apple Watch droeg toen hij van zijn jetski viel.

De man voer op Lake Michigan, honderden meters van de kust om foto's te maken van de skyline van Chicago, schrijft WBBM Newsradio. Door een grote golf werd hij van zijn jetski gegooid, waarna ook zijn telefoon in het water viel. 

Niemand in de buurt hoorde hem roepen en ondanks zijn reddingsvest werd hij toch steeds door hoge golven overspoeld. De man gebruikte de noodfunctie van zijn Apple Watch, die automatisch het alarmnummer belt. Ondanks een haperende verbinding wisten de reddingsdiensten hem te vinden: de man is met een helikopter uit het enorme meer gehaald. De man zegt niet te weten wat er zou zijn gebeurd als hij zijn slimme horloge niet had gehad. 

Apple Watch vaker redder in nood

Er zijn wel vaker verhalen over mensen die door een smartwatch zijn gered. Zo werd een 67-jarige Noor eerder dit jaar bewusteloos gevonden door de hulpdiensten na een val in zijn badkamer. Zijn Apple Watch had automatisch het alarmnummer gebeld. In het nieuwste model van het Apple-horloge zit automatische valdetectie.

Ook heeft de Apple Watch de mogelijkheid om hartritmestoornissen te detecteren. Kort nadat die functie beschikbaar kwam, meldde zich mensen met een hartritmestoornis bij de eerste hulp. Die zeiden dat de functie mogelijk hun leven had gered.

Getest: Apple Watch Series 4

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore