Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische auto's

Elektrische busjes van Toyota en Fiat onderweg

15 juli 2019 12:21

Het aanbod elektrische bedrijfswagens groeit gestaag. Fiat en Toyota maken van de Ducato en ProAce nu ook elektrische versies.

Lange tijd was er minimaal aanbod voor de milieubewuste ondernemer die een beetje ruimte nodig had. Een elektrische Kangoo, een Nissan e-NV200 of een Tesla met een dakkoffer waren ongeveer de opties. Terwijl juist voor distributie op korte afstanden elektrisch rijden niet alleen schoner, maar ook goedkoper is op termijn. 

Inmiddels begint de keuze op gang te komen. Renault levert de Master in een elektrische variant, Volkswagen komt met de e-Crafter en Toyota en Fiat komen nu dus met een volledig elektrische versie van respectievelijk de ProAce en de Ducato. 

Beide modellen rijden op dit moment al in testsituaties, maar zijn nog niet te koop. Van de elektrische Toyota zijn ook nog geen gegevens bekend, behalve dat verkoop in 2020 zal aanvangen. De elektrische Ducato wordt in een proef gebruikt door een aantal klanten van Fiat, dus daar weten we meer over. 

De Ducato wordt leverbaar met verschillende formaten accu. Het bereik ligt tussen de 220 en 360 kilometer volgens de oude NEDC-meetmethode. Reken dus op 150 tot 280 kilometer werkelijk bereik. Alle elektronica is verstopt in de bodem, dus de binnenruimte is gelijk aan zijn stinkende broers.

De snelheid wordt begrensd op 100 kilometer per uur om de actieradius te garanderen. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de elektrische Master en Crafter zijn flink duurder dan de versies met verbrandingsmotor. Rond de 60.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Volkswagen investeert fors in elektrische busjes

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit is de nieuwe elektrische Mini

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Vakantie met elektrische auto vergt goede planning'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore