Tech

Volkswagen koopt zich in bij Fords zelfrijdende auto-startup

12 juli 2019 16:38 Aangepast: 12 juli 2019 18:22
Van links naar rechts: topmannen Jim Hackett (Ford), Bryan Salesky van Argo AI en Herbert Diess van Volkswagen. Beeld © AFP

Autobedrijven Volkswagen en Ford Motor bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. De Duitse automaker investeert 2,6 miljard dollar in de start-up Argo AI, een samenwerkingspartner van Ford voor autonoom rijden.

Met de investering breiden Volkswagen en Ford hun bestaande samenwerking uit, meldt het Duitse concern in een persbericht. De twee fabrikanten sloten begin dit jaar al een deal op het vlak van bedrijfsauto's.

Door samen aan technologie voor zelfrijdende auto's te werken, delen de concerns de torenhoge kosten en risico's bij de ontwikkeling van nieuwe autotechnologie. Door de investering schiet Argo AI met stip omhoog in de top van 'meest waardevolle zelfrijdende auto's-startups', meldt Reuters.

Miljarden

Volkswagen brengt activiteiten voor zelfrijdende auto's van dochteronderneming Audi, met een waarde van 1,6 miljard dollar, onder bij Argo AI. Daarnaast steekt de automaker 1 miljard dollar aan financiering in het technologiebedrijf. Ford en Volkswagen krijgen elk een even groot belang in Argo AI, dat door de deal een waarde van 7 miljard dollar krijgt toegedicht.

De Amerikanen en Duitsers gaan ook samenwerken op vlak van elektrische auto's. Ford zal het onderstel voor elektrische voertuigen van Volkswagen gebruiken voor zijn eigen elektrische auto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BMW en Daimler: zelfrijdende auto's in 2024

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Waymo wil Frankrijk en Japan veroveren met zelfrijdende auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van