Windows Hello

Nieuwe optie Windows 10: alleen 'wachtwoordloos' inloggen

12 juli 2019 14:10
Beeld © Getty

Gebruikers van Windows 10 kunnen er vanaf volgend jaar voor kiezen om nooit meer met een wachtwoord in te loggen. Microsoft voegt een optie toe om alleen in te loggen met alternatieve methodes, zoals gezichtsherkenning of pincodes.

Microsoft wil gebruikers vanaf volgend jaar zelf laten kiezen of ze nog een wachtwoord op hun computer willen instellen. Na een grote update van het besturingssysteem, kunnen Windows 10-gebruikers kiezen om geen invoerveld voor wachtwoorden meer te zien op het inlogscherm. Ze moeten vervolgens inloggen met de andere methodes. 

Zo is het mogelijk om je aan te melden bij een Microsoft-account met behulp van gezichtsherkenning via een camera in een computer of met vingerafdrukscanners in laptops. Ook is het mogelijk een pincode in te stellen. Anders dan bij de wachtwoorden van Microsoft-accounts worden die pincodes alleen lokaal opgeslagen. Ook kunnen de pincodes versleuteld worden bewaard.

Bij de aanmeldinstellingen van Windows 10 verschijnt volgend jaar de optie 'maak je apparaat wachtwoordloos', schrijft Microsoft. Het bedrijf test die functie momenteel in een previewversie.

Windows 10-gebruikers kunnen nu al inloggen met een gezichts- of vingerafdrukscan, maar dan blijft het invoeren van een wachtwoord altijd nog mogelijk. 

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van