Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Weer een flinke cryptohack: 30 miljoen gejat bij Japans BITPoint

12 juli 2019 08:33 Aangepast: 12 juli 2019 08:39
Beeld © AFP

Het Japanse cryptoplatform BITpoint Japan heeft zijn activiteiten voorlopig opgeschort, na een hack van het handelsplatform. Daarbij is waarschijnlijk voor 3,5 miljard yen, omgerekend bijna 30 miljoen euro, aan digitale munten als bitcoin en ripple gestolen.

Dat maakte de eigenaar van BITpoint Japan, Remixpoint, bekend. De berichtgeving rond de hack bij BITpoint had niet direct invloed op de koers van virtuele valuta. Dat valt op te maken uit gegevens van Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt.

Eerder zorgden berichten over hacks bij handelsplatformen nog geregeld voor flinke koersdalingen van cryptomunten. Maar inmiddels is het aantal virtuele kluisroven haast niet meer te tellen. Vooral in Zuid-Korea en Japan is het de afgelopen jaren schering en inslag geweest.

Opmars

Ondertussen is de koers van de belangrijkste cryptomunt, bitcoin, dit jaar weer bezig aan een opmars om u tegen te zeggen. De bitcoin is sinds januari ruim 200 procent meer waard geworden en wordt nu voor bijna 11.400 dollar verhandeld.

Dat is een verschil van dag en nacht met vorig jaar, dat te boek staat als een rampjaar voor bitcoininvesteerders. Na de piek van december 2017, toen een bitcoin even meer dan 20.000 dollar waard was, kelderde de koers naar een stand van krap 3000 dollar een jaar later.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore