Twexit

Twitter donderdagavond uur lang door storing getroffen

11 juli 2019 21:31 Aangepast: 11 juli 2019 22:04
Beeld © Getty

Twitter kampte donderdagavond tussen ongeveer 21:00 en 22:00 uur met een storing.

Door de storing was de site van Twitter volledig onbereikbaar. Gebruikers leken door de storing automatisch uitgelogd bij de site van het sociale netwerk, na de storing zijn zij weer ingelogd. 

Ook in mobiele apps werkte Twitter niet, zowel in de officiële apps, als in Twitter-apps van derden. Op de site allestoringen.nl deden duizenden gebruikers donderdagvond melding van de storing.

Oorzaak onbekend

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de storing was. Twitter vraagt gebruikers enkel of zij de site hebben gemist. Twitter had in zijn begindagen vaak te kampen met storingen, maar de laatste jaren eigenlijk nauwelijks. Meestal is Twitter juist het aanwezen medium waar bedrijven hun gebruikers bij storingen op de hoogte houden van de voortgang.

Vorige week werden Facebook, Instagram en WhatsApp nog getroffen door een grote storing, toe ook in de loop van de avond. Gebruikers konden de platforms toen nog wel bezoeken, maar nieuwe afbeeldingen openen lukte niet. Die storing was pas de volgende ochtend helemaal verholpen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore