Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bye bye Face ID

'iPhones in 2021 met vingerscanner onder scherm'

11 juli 2019 10:55

Apple zou in 2021 alweer stoppen met de gezichtsherkenning Face ID en iPhones gaan leveren zonder scherminkeping maar met een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Telefoonfabrikanten proberen op veel verschillende manieren het schermoppervlak van hun toestellen te vergroten. Apple koos anderhalf jaar geleden voor een scherminkeping, de zogeheten notch, met daarin de Face ID-gezichtsscanner. In 2021 is die inkeping weer volledig verdwenen van nieuwe iPhones, zegt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo.

Volgens Kuo komt Apple volgend jaar al met één nieuwe iPhone zonder Face ID. Door het ontbreken van de gezichtsscanner is de inkeping op die iPhone flink kleiner, gebruikers zouden toegang tot hun telefoon krijgen via een Touch ID-vingerafdrukscanner onder het scherm. Mogelijk is dat toestel uit 2020 alleen voor de Chinese markt bedoeld.

Einde van Face ID of toch niet?

In 2021 zou die aanpak op alle nieuwe iPhones worden toegepast. Die toestellen zouden daarom geen of een veel kleinere scherminkeping hebben. Toch zou het opvallend zijn als Apple weer van Face ID af zou stappen. Het bedrijf adverteert juist dat zijn gezichtsscan veel veiliger is dan een vingerafdrukscan.

Veel Android-fabrikanten proberen de selfiecamera al te verstoppen in bijvoorbeeld pop-up-cameraatjes, die uit de rand van de telefoon omhoog schuiven. Ook hebben tal van Android-toestellen al een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Die sensoren werken echter nog lang niet altijd snel, nauwkeurig en betrouwbaar. Ook wordt er door Chinese telefoonmakers al openlijk geëxperimenteerd met selfiecamera's die onder het scherm zitten verstopt. Het is niet bekend of Apple ook zo'n mogelijkheid onderzoekt.

Kijk ook: de beste betaalbare smartphones

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore