Zo'n 200 euro

Nintendo lanceert Switch Lite: kleiner en goedkoper

10 juli 2019 14:34 Aangepast: 10 juli 2019 16:45
Beeld © Nintendo

Nintendo heeft een kleinere versie van zijn Switch aangekondigd. De Switch Lite heeft geen afneembare controllers en is goedkoper.

Ruim twee jaar na de lancering van de Nintendo Switch krijgt de draagbare spelcomputer een klein broertje. De Switch Lite kan in tegenstelling tot de grotere Switch alleen in handheld-modus worden gebruikt. Aansluiten op de tv is dus niet mogelijk. Ook zijn alleen games met een handheld-modus op de Switch Lite speelbaar. Dat geldt voor het overgrote deel van de Switch-spellen.

De Switch Lite heeft ook geen los te koppelen Joy-Con-controllers, zoals de normale Switch. De controllers zitten aan het apparaat vast, en dus is een tafelmodus ook niet beschikbaar bij de kleinere Switch. Wel heeft de Switch Lite een grotere batterijduur dan zijn grotere broer: 3 tot 7 uur, tegenover de 2,5 tot 6,5 uur van de reguliere Switch.

Kleiner scherm

Die langere accuduur zal mede komen door het kleinere scherm van de Lite: dat meet 5,5 inch, waar de grotere Switch een 6,2 inch scherm heeft. De schermen van beide Switches hebben een resolutie va 720p, en de helderheid van het Lite-model past zich door het ontbreken van een lichtsensor niet automatisch aan. De Switch Lite ontbeert verder de HD Rumble-functie, die meer gedetailleerde vibraties bij games mogelijk maakt. De Switch Lite weegt 275 gram, zo'n 25 gram minder dan de grotere Switch.

20 september

De Nintendo Switch Lite is vanaf 20 september verkrijgbaar in de kleuren gele, grijs en turkoois. In de VS kost de Switch Lite 199 dollar, terwijl de reguliere Switch 299 dollar kost.

In Nederland hanteert Nintendo geen adviesprijzen, maar aangezien de normale Switch hier iets meer dan 300 euro kost, wordt een prijs van rond de 200 euro verwacht. Op zijn site zet Nintendo alle verschillen tussen zijn twee Switch-spelcomputers onder elkaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nike brengt 'Nintendo 64-sneakers' op de markt

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nintendo Switch 500.000 keer verkocht in Benelux

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van