Ga naar de inhoud
Elektrisch rijden

'Tienduizend Nederlanders willen elektrische auto voor eind 2019'

Leaserijders proberen in groten getale hun bestelling van elektrische modellen naar voren te halen, zodat ze nog dit jaar worden geleverd. Ze proberen te ontkomen aan de hogere bijtelling die volgend jaar ingaat. Dat zegt de Vereniging Elektrisch Rijden.

Volgens voorzitter Koos Burgman van de Vereniging Elektrisch Rijden zijn er ruim 10.000 mensen die hun auto geleverd willen krijgen voor de jaarwisseling. De belangenvereniging krijgt daarover veel vragen bij haar helpdesk.

Nu geldt een bijtelling op zakelijke elektrische auto’s van 4 procent, maar die wordt in 2020 verhoogd tot 8 procent. Dat scheelt in de portemonnee van de automobilist duizenden euro's, aldus Burgman.

Tariefsverhoging vervroegd

Hyundai, dat met de Kona en Ioniq populaire elektrische middenklassers maakt, bevestigt "ontzettend veel vragen" te krijgen over het vervroegen van bestellingen voor volgend jaar. Door praktische beperkingen is dat echter niet mogelijk, laat een woordvoerder weten.

Het steekt de Vereniging Elektrisch Rijden dat de tariefsverhoging, die eigenlijk in 2021 zou ingaan, door de overheid wordt vervroegd. De organisatie vreest dat minder mensen voor een stekkerauto kiezen.

Dit
Lees ook
Dit is de nieuwe elektrische Mini
Tesla-truc:
Lees ook
Tesla-truc: met buitenlandse bak toch profiteren van oude subsidie

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's