Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ondersteboven Tetris

Puzzelgame Dr. Mario World verschenen voor iOS

09 juli 2019 16:46
Beeld © Nintendo

Nintendo heeft de mobiele puzzelgame Dr. Mario World een dag eerder dan gepland uitgebracht voor iOS.

Dr. Mario zou eigenlijk op 10 juli verschijnen, maar staat sinds dinsdagmiddag al in de App Store van Apple. Android-gebruikers moeten vooralsnog even geduld hebben, maar kunnen de game in de Play Store alvast vooruitbestellen. Dan wordt de game automatisch gedownload als die woensdag ook voor Android verschijnt.

Dr. Mario World doet een beetje denken aan Tetris. Spelers krijgen levels vol met gekleurde virussen te zien. Dr. Mario moet die virussen met capsules verslaan: rode pillen verslaan rode virussen, blauwe pillen blauwe virussen enzovoorts. In elk level heeft Mario maar een beperkt aantal pillen om alle virussen aan te pakken.

Nieuw is dat de pillen nu opstijgen in plaats van neervallen. Ook krijgt Dr. Mario hulp van andere artsen uit de Nintendo-koker: Dr. Peach, Dr. Toad, Dr. Yoshi en zelfs Dr. Bowser. Elke dokter heeft zijn eigen speciale kracht, die zo nu en dan gebruikt kan worden, en bijvoorbeeld alle virussen in één kleur kan laten verdwijnen.

Duidelijk betaalelement

Dr. Mario World is gratis te spelen, maar kent net als vergelijkbare puzzelspelletjes meerdere betaalelementen. Zo moeten spelers een hartje inzetten om een level te kunnen spelen. Zijn de hartjes op, moeten spelers een half uur wachten op een nieuw hartje.

Er is plaats voor maximaal vijf hartjes, wie er meer wil zonder te wachten moet geld betalen. Ook kan er worden betaald om andere personages sneller vrij te spelen, en voor voorwerpen die het spel makkelijker maken. Door die betaalelementen komt de game in België niet uit.

Later dit jaar komt er ook nog een mobiele versie van Mario Kart.

Volg Bright op YouTube voor meer video's over tech en games

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore