100 euro goedkoper

Apple stopt met verkoop 12 inch MacBook

09 juli 2019 15:34 Aangepast: 09 juli 2019 15:36
Beeld © Apple

Apple heeft de MacBook Air vernieuwd met een True Tone-scherm en heeft de prijs met 100 euro verlaagd. Tegelijkertijd is het bedrijf gestopt met de verkoop van de 12 inch MacBook.

De vernieuwde MacBook Air is intern grotendeels hetzelfde als het model dat in oktober 2018 werd aangekondigd. Grootste vernieuwing is de toevoeging van een True Tone-scherm, dat in de MacBook Pro, recente iPhones en iPad Pro al langer zit. True Tone zorgt dat de kleurtemperatuur van het scherm meekleurt met het omgevingslicht. De MacBook Air heeft ook een 100 euro lagere instapprijs: 1249 euro.

De duurdere MacBook Pro-modellen zijn in mei al bijgewerkt, nu is ook het 13 inch instapmodel vernieuwd. Dat goedkoopste model heeft nu voor het eerst een quad core-chip, van de achtste generatie Intel-processoren. Ook heeft het instapmodel geen fysieke functietoetsen meer, maar net als de duurdere modellen een Touch Bar. Daarmee is de zogenoemde 'MacBook Escape' niet meer, tot nu toe de enige overgebleven MacBook Pro met fysieke escape-toets.

Einde voor 12 inch MacBook

Apple schrapt meer laptops. Ook de 12 inch MacBook wordt vanaf dinsdag niet meer door Apple verkocht. Die MacBook was bij introductie in 2015 de eerste Apple-laptop met het inmiddels omstreden vlindertoetsenbord. Volgens geruchten zou Apple later dit jaar van dat toetsenbord afstappen, maar bij deze upgrade is dat ogenschijnlijk nog niet gebeurd.

Ook de oude MacBook Air zonder retina-scherm wordt niet meer door Apple verkocht. Het nieuwe aanbod MacBooks is voor het eerst in jaren wel weer overzichtelijk: Apple verkoopt enkel de MacBook Air in 13 inch, en de MacBook Pro in 13 en 15 inch.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van