Speelsneakers

Nike brengt 'Nintendo 64-sneakers' op de markt

09 juli 2019 15:27 Aangepast: 10 juli 2019 15:59
Beeld © Nike

Geïnspireerd op de klassieke spelcomputer Nintendo 64 komt Nike met een heruitgave van de Nike Air Max 97. De merknaam Nintendo wordt echter door Nike nergens officieel genoemd.

Nike brengt aan de lopende band sneakers uit in een gelimiteerde oplage, maar de nieuwe heruitgave van de Nike Air Max 97 is wel heel bijzonder. Het ontwerp van de sneakers zijn namelijk flink geïnspireerd op de iconische spelcomputer Nintendo 64, die een jaar voor de Air Max 97 verscheen, namelijk in 1996.

Nike maakt alleen visueel een knipoog naar Nintendo, want de naam van het Japans bedrijf wordt nergens genoemd. Volgens gamesite Kotaku zijn de advocaten van Nintendo altijd overdreven beschermend over de merknaam.

Toch zijn de hints heel duidelijk: zo komen de kleuren exact overeen, is het patroon aan de achterkant een verwijzing naar de vorm van de controller en is het Air Max-logo als lipje van de schoen als het Nintendo-logo vormgegeven. Op de rechtertong staat 'Power' en op de linkertong 'Reset'.

De schoen komt eind van de zomer in een beperkte oplage beschikbaar en gaat 160 dollar kosten. In online reacties wordt gevraagd of je er ook een derde zinloze schoen bij krijgt, aangezien de Nintendo 64-controller ook met een zinloze derde handvat had.

Eerder al NES-sneaker

Elf jaar geleden maakte Nike al een sneaker met een knipoog naar een andere spelcomputer van Nintendo, namelijk de 8-bit NES. Ook toen was er geen officiële verwijzing naar de merknaam Nintendo.

Nike bracht in 2018 ook PlayStation-sneakers uit. Die zijn wel in samenwerking met Sony gemaakt, en dragen daarom het PlayStation-logo en bevatten de vier bekende vormpjes van de actieknoppen van de PlayStation.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van