Elektrische auto's

Dit is de nieuwe elektrische Mini

09 juli 2019 18:30 Aangepast: 29 januari 2020 21:01
Beeld © Mini

Mini heeft zijn nieuwe volledig elektrische Mini Cooper onthuld. Je kunt er pas vanaf maart 2020 in rijden, maar de specificaties van de nieuwe elektrische auto zijn nu wel bekend.

De Mini Electric komt eraan. Hij is al te bestellen, voor wie niet eerst een proefrit wil maken. In maart 2020 worden de eerste auto's geleverd.

Volledig elektrisch

Het gaat om een volledig elektrisch model met een accu van 33 kWu. Een stuk kleiner dan de norm in dit segment. De Renault Zoe heeft bijvoorbeeld een 40 kWu-accu aan boord.

Het bereik van de Mini Electric is 232 kilometer, volgens de WLTP-meetmethode. Reken in de praktijk op 200 kilometer. De maximale laadsnelheid is 50 kW. Niet heel erg veel. De Kia E-Niro en Hyundai Kona hebben al een laadsnelheid van 75 kW.

Vanaf 34.900 euro

De 184 pk garanderen vlotte ritjes en passen bij het Mini-concept. De auto weegt voor een elektrische auto weinig: 1365 kilo. 

Van 0 naar 100 km/u ga je dan ook in 7,3 seconden. Het lage zwaartepunt dat je krijgt door de accu's in de bodem zorgt voor een fijne balans en de mogelijkheid om hard de bocht door te gaan. 

Hoger dan brandstofmodel

De auto is voor een Mini standaard luxe uitgerust met led-koplampen, climate control en connected navigatie. De prijs is 34.900 euro voor het instapmodel, dat je met opties kunt aankleden naar eigen smaak.

De auto is exact 18 millimeter hoger dan het conventionele model, om de accu's toe te kunnen passen zonder binnenruimte te verliezen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla-truc: met buitenlandse bak toch profiteren van oude subsidie

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Renault Zoe krijgt opfrisbeurt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van