Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smart Home

Ikea verkoopt slimme inbouwspot in Nederland

09 juli 2019 11:55 Aangepast: 09 juli 2019 13:22
Beeld © IKEA

Ikea's nieuwe Leptiter-inbouwspot is via een app aan en uit te zetten en is ook in de badkamer te installeren. Ook komt IKEA met slimme filamentlampen.

Ikea heeft zijn aanbod slimme lampen verder uitgebreid. In de webshop van de Zweedse winkelketen zijn meerdere nieuwe artikelen verschenen. Zo is daar de Leptiter, een slimme led-inbouwspot die ook werkt met de Trådfri-systeem van Ikea. Daarop zijn al meerdere slimme lampen en de slimme speakers van het bedrijf aangesloten. De Leptiter kost 19,95 euro en is vanaf 11 juli in verschillende winkels verkrijgbaar.

De spot heeft de IP44-rating voor waterdichtheid, waardoor hij geschikt is voor in de badkamer. Naast wit geeft de lamp ook gelig licht en kan de spot gedimd worden via de app of via de Trådfri-afstandsbediening. Wel is er een verbindingshup van Trådfri nodig om de spot via de app te laten werken.

Filamentlamp

Ook nieuw zijn de slimme filamentlampen in de Trådfri-lijn. Deze lampen imiteren het effect van een gloeilamp, omdat het omhulsel transparant is en je dus tegen de gloeidraadjes aankijkt. Ook deze geven wit en geel licht en zijn te koop voor 17,95 euro. Ze liggen vanaf 26 juli in verschillende winkels.

Kleine fitting en starterkits

Tot slot heeft Ikea nog een aantal standaard lampen toegevoegd, zoals een Trådfri-lamp met kleine fitting, voor in bijvoorbeeld een bureaulamp. Ook heeft het in Amerika nieuwe starterskits te koop gezet, met een noodzakelijke hub, afstandsbedieningen en twee lampen voor 80 dollar. Deze kit is nog even niet in Nederland terug te vinden. Een bewegingssensor voor buiten is ook onderweg.

Ikea heeft al veel soorten slimme lampen, waaronder slimme panelen en bijbehorende bewegingssensoren. Ook werkt het Zweedse bedrijf aan een slimme bluetooth speaker in samenwerking met Sonos en komt het later dit jaar met slimme rolgordijnen.

Kijk ook: slimme lampen Ikea koppelen aan Philips Hue

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore