Wat een ijs(bak)

Man likt ijs in winkel voor viral challenge, eindigt in de cel

09 juli 2019 12:02 Aangepast: 09 juli 2019 12:02

De nieuwste viral challenge draait om het likken van roomijs in de supermarkt, om daarna de verpakking weer terug in het schap te zetten. Een Amerikaan eindigde al in de gevangenis vanwege de uitdaging.

Het internet is regelmatig in de ban van een vreemde uitdaging. Van de positieve ice bucket challenge om geld in te zamelen tot de onnozele cinnamon challenge waarbij mensen haast stikten na het doorslikken van een lepel kaneel. De nieuwste uitdaging is vooral vies: bij de #icecreamchallenge opent iemand in de supermarkt een bak roomijs, likt eraan en zet de bak dan weer terug.

De challenge werd vorige week de wereld in geholpen door een minderjarig meisje, dat viral ging met een video waarin ze roomijs likte. Het meisje werd gearresteerd, maar bleek het gelikte ijs later te hebben gekocht. Maar het hek was al van de dam, en de challenge werd massaal gekopieerd.

Tot 20 jaar cel

Zo likte een 36-jarige Amerikaan in de staat Louisiana zaterdag een bak ijs. Hij werd gearresteerd, en zit sindsdien in de gevangenis, meldt The New York Times. Ook deze man beweert het ijs na zijn daad betaald te hebben, maar blijkbaar is het in de VS verboden om met producten te rommelen voordat ze betaald zijn. Daar gooide de politie een zelden aangehaalde wet bovenop, die het verbiedt om een vergrijp voor 'bekendheid en publiciteit' te plegen.

Mondwater

In sommige Amerikaanse staten wordt rommelen met voedsel zwaar bestraft, en staan er celstraffen tot 20 jaar op. En de viral spreidt zich al uit naar meer zaken dan ijs, met bijvoorbeeld mensen die mondwater terug in de fles spugen.

Gelukkig lijkt de challenge een wending te nemen: verschillende mensen gebruiken de hashtag nu voor video's waarin ze ijs netjes in hun karretje leggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Vliegende flesdoppen: Bottle Cap Challenge gaat viral

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe challenge: het #tostilied gaat viral op Twitter

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van