Einde verkoopdip?

'Vier nieuwe iPhones in 2020, met 5G en 3D-sensor'

09 juli 2019 09:28 Aangepast: 09 juli 2019 09:29
Beeld © Getty

De analisten van de zakenbank JP Morgan verwachten dat nieuwe specificaties van de iPhones in 2020 de verkoop goed zullen gaan doen. De nieuwe iPhones zouden volgend jaar de snellere 5G-netwerken ondersteunen.

Apple heeft last van teruglopende iPhone-verkopen de afgelopen kwartalen en naar verwachting blijft deze terugval ook de komende tijd doorzetten. Maar analisten van JP Morgan verwachten dat er in 2020 een eind komt aan deze dip, vanwege de nieuwe iPhones die dan verschijnen.

Door de betere specificaties van de toestellen zouden veel mensen willen upgraden, zo schrijft CNBC. De verkoop dipt in 2019 naar 180 miljoen apparaten, maar zal in 2020 weer stijgen naar 195 miljoen apparaten, zo luidt de voorspelling.

Oled-schermen

De bank verwacht in 2020 vier nieuwe iPhones, waarvan in ieder geval drie een oled-scherm hebben. Deze iPhones zouden verschijnen in de formaten 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch, zo speculeert de bank. Ook verwacht het dat drie van de iPhones een 5G-verbinding kunnen ontvangen en dat 'ten minste twee van de drie modellen' een 3D-sensor (Time of Flight) aan de achterkant van de telefoon krijgen, om zo meer mogelijkheden te bieden voor augmented reality.

Over de vierde iPhone die Apple uit zou brengen, heeft JP Morgan weinig gezegd, maar eerdere verwachtingen gaan uit van een goedkoper model zonder 5G en oled-scherm.

5G-iPhone

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo deed vorige maand ook de voorspelling dat er in 2020 de eerste iPhone 5G op de markt komt. Ook de schermgroottes van JP Morgan komen overeen met dat wat Kuo eerder naar buiten bracht. De informatie over een vierde nieuwe iPhone en de 3D-sensor aan de achterkant werd niet door Kuo voorspeld.

Voordat het zover is worden eerst in september nog de nieuwe iPhones van 2019 verwacht. Deze toestellen krijgen waarschijnlijk een extra camera en een usb-c-ingang.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore