41 miljoen accounts

Stranger Things breekt Netflix-record

09 juli 2019 09:07 Aangepast: 09 juli 2019 10:18
Beeld © Netflix

Het derde seizoen van Stranger Things is sinds de première op 4 juli al door een kleine 41 miljoen accounts bekeken. Dat is goed voor een nieuw record, zegt de streamingdienst.

Met die 40,7 miljoen accounts is seizoen 3 van Stranger Things populairder dan welke film of serie op Netflix dan ook, meldt Netflix. Bijna de helft heeft het derde seizoen zelfs al uitgekeken: 18,2 miljoen accounts hebben alle acht afleveringen al gezien.

Het derde seizoen van Stranger Things gaat door waar het vorige gebleven is. De serie draait om een groep vrienden die in de jaren '80 zowel met mysterieuze monsters als hun eigen puberteit te maken krijgen. De serie staat bol van de hommages en verwijzingen naar de bekende popcultuur in de eighties.

Netflix beoordeelt een film of serie als 'bekeken' als gebruikers meer dan 70 procent hebben gezien. Netflix maakt niet duidelijk in welke regio de meeste gebruikers hebben gekeken. Hoe de verdeling van best bekeken films en series bij Netflix zit is niet helemaal duidelijk, omdat het bedrijf vooral de successen van zijn eigen Netflix Originals deelt.

Vierde seizoen?

Zo verbrak de Netflix-film Murder Mystery van Adam Sandler in juni het filmrecord: de film werd binnen drie dagen door 30,9 miljoen accounts bekeken. En op het gebied van series is bijvoorbeeld bekend dat Umbrella Academy pas na een maand door 45 miljoen accounts was bekeken.

Een vierde seizoen van Stranger Things is nog niet bevestigd, maar gezien het grote succes kan dat bijna niet uitblijven. Acteur David Harbour, die hoofdcommissaris Jim Hopper speelt, zei eerder wel iets over het aantal te verwachten seizoenen. Dat worden er zeker vier, en misschien vijf, aldus Harbour.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van