1,5 GB groot

Apple brengt pokerspel opnieuw uit voor iPhone

08 juli 2019 22:19
Beeld © Apple

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de App Store heeft Apple een update uitgebracht van het klassieke spel Texas Hold'em.

Apple viert het jubileum van zijn App Store met een heruitgave van het enige spel dat het officieel heeft uitgebracht: Texas Hold'em. In eerste instantie werd het ontwikkeld voor de besturing met het scrollwiel van de klassieke iPod, maar nu is het voor het eerst voor gratis te downloaden voor de iPhone. Acht jaar geleden verdween het spel helemaal uit de App Store, maar nu is het dus weer terug.

Volgens AppleInsider.com heeft Apple overigens niet goed gerekend, aangezien Texas Hold'em al in juli 2008 uitkwam en niet in 2009. De laatste update van het spel was in augustus 2008. Wellicht ziet Apple 10 jaar App Store als een feestjaar en is dit de afsluiting. 

1,5 gigabyte

Nieuw aan het spel zijn nieuwe karakters en een aangepaste vormgeving. Ook kan je nu kiezen tussen tien spellocaties (van Las Vegas tot Parijs) en de game spelen met acht mensen tegelijkertijd, als zij allemaal met dezelfde wifi zijn verbonden. Verder kan je wisselen tussen bovenaanzicht en first-person-aanzicht.

Het zorgt er wel voor dat het spel bizar groot is: de game is 1,5 gigabyte om te downloaden. De kans is dan ook klein dat het echt een hit gaat worden.

Apple Arcade

Naast Texas Hold'em heeft Apple niet of nauwelijks eigen games gelanceerd, al bracht het eerder dit jaar onder een pseudoniem een spel uit als eerbetoon aan de trouwe Apple-aandeelhouder en miljardair Warren Buffett. Het idee ontstond nadat Tim Cook een grap maakte op een aandeelhoudersconferentie. In het spel moet je als jonge Buffett kranten op de mat gooien.

Apple investeert op dit moment wel veel in gaming. Zo kondigde het in maart Apple Arcade aan: een game-abonnement waarbij voor een nog onbekend vast maandbedrag meer dan 100 games te spelen zijn. In de herfst maakt Apple meer bekend over de gamedienst.

Kijk ook: wat wil Apple met TV+ en Arcade?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore