Cassettespeler

Walkman weer hip: cassettespeler met bluetooth

08 juli 2019 20:37 Aangepast: 09 juli 2019 09:37
Beeld © Ninm

De cassettespeler It's OK heeft in een korte tijd 44.000 euro opgehaald via crowdfunding. Bijzonder aan de retro-muziekdrager is dat het apparaatje werkt met een draadloze bluetooth koptelefoon.

Het bedrijf Ninm roept hoog van de toren: de It's OK is 's werelds eerste draagbare cassettespeler die bluetooth 5.0 ondersteunt. Dat wil zeggen dat het apparaat werkt met de allernieuwste bluetooth koptelefoons en -speakers. De cassettespeler heeft ook een old school mini-jack-ingang voor een 'gewone' bedrade koptelefoon.

De speler komt in drie verschillende kleuren, wit, roze en blauw, die allemaal een transparant klepje hebben zodat je het bandje kan zien draaien. Ook hebben de spelers een ingebouwde microfoon, waardoor liedjes, maar ook 'warme berichten in een gepersonaliseerd formaat' kunnen worden opgenomen, zo schrijft het bedrijf.

Kickstarter-hit

Het project heeft op crowdfundingsite Kickstarter in vier dagen tijd al ruim 44.000 euro opgehaald. Eén It's OK kost vanaf 67 euro, exclusief verzendkosten en invoerkosten. Voor wie geen cassettebandjes meer thuis heeft liggen: Ninm levert gratis een blanco bandje mee.

Levering moet plaatsvinden in december, maar zoals bij alle crowdfundingcampagnes blijft het een gok of dit gehaald wordt. Wel heeft Ninm al eerder succesvol een retro-gadget op de markt gebracht, namelijk een Polaroid-achtige printer voor analoge camera's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

40 jaar Walkman: wat was de culturele impact?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Verkoop cassettebandjes in Nederland stijgt snel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van