Meerdere frequenties

T-Mobile opent drie 5G-testcentra in Den Haag

08 juli 2019 18:05
Beeld © ANP

T-Mobile opent binnenkort drie locaties waar toepassingen met het snellere 5G-internet getest kunnen worden.

T-Mobile opent een testlocatie in Scheveningen, nog een in de techcommunity The Hague Tech en eentje in het eigen hoofdkantoor in Den Haag. Daar wordt 5G niet alleen door T-Mobile zelf getest, ook bedrijven, scholen en het publiek mogen 5G komen proberen, meldt de provider.

Zo wordt in het 5G Living Lab in Scheveningen gekeken naar de verbetering van verkeersmanagement en de leefbaarheid van de omgeving met 5G. Later in juli opent het 5G Field Lab in het hoofdkantoor van T-Mobile. Daar kunnen scholen alvast experimenteren met het snellere mobiele netwerk.

Antennes met meerdere frequenties

Dat gebeurt op drie verschillende frequentiebanden; 700MHz, de 3,5GHz en de 26GHz. Dat gebeurt via de echte 5G-antennes die straks ook in de praktijk aan masten komen te hangen. Op de derde locatie bij techcommunity The Hague Tech kunnen bedrijven hun plannen voor 5G-internet alvast uitproberen.

T-Mobile kondigde eerder al aan om in Nederland in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk uit te rollen. Den Haag moet de eerste stad zijn waar het 5G-netwerk van T-Mobile volledig dekkend is.

KPN test 5G ook

Concurrent KPN test zijn 5G-netwerken op een aantal plekken in Nederland ook al op kleine schaal. De eerste frequenties die nodig zijn voor de landelijke uitrol van 5G worden naar verwachting eind dit jaar of begin 2020 geveild.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van