Wachtwoordloos

Apple test inloggen op iCloud met gezichts- of vingerafdrukscan

08 juli 2019 09:29

Apple test een methode voor wachtwoordloos inloggen bij zijn opslagdienst iCloud.com op iPhones, iPads en Macs met Face ID of Touch ID.

De nieuwe methode wordt getest in de bètaversies van iOS 13 en macOS Catalina, meldt 9to5Mac. Als die gebruikers Icloud.com bezoeken op hun apparaat, krijgen zij een bètaversie van de site te zien.

Gebruikers met een iPhone, iPad of MacBook voorzien van een Face ID-gezichtsscanner of Touch ID-vingerafdrukscanner, kunnen dan direct inloggen zonder wachtwoord in te hoeven voeren. De methode lijkt een beetje op de huidige functie Sleutelhanger, waarbij browser Safari wachtwoorden automatisch kan invullen na een identiteitsscan. Ook wachtwoord-apps van derden werken al zo.

Test voor Apple-loginknop

Verschil is dat het invulveld nu volledig wordt overgeslagen. Daarmee lijkt de methode een praktijktest voor Login met Apple, de nieuwe logindienst die Apple bij de onthulling van zijn nieuwe systemen presteerde.

Die loginknop lijkt op bestaande knoppen van Facebook en Google, zodat gebruikers niet bij elke app of site een nieuw account hoeven aan te maken. Verschil met de methode van Apple is dat er geen gebruikersgegevens worden gedeeld met derden. Ook moeten gebruikers gekoppelde sites en apps makkelijk weer kunnen loskoppelen.

iOS 13 en macOS Catalina worden in september verwacht voor alle Apple-gebruikers, al is de bètatest inclusief al publiekelijk beschikbaar.

Volg Bright op YouTube voor meer video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van