Elektrische auto's

Renault Zoe krijgt opfrisbeurt

05 juli 2019 10:40 Aangepast: 05 juli 2019 10:42

De elektrische Renault Zoe is al een tijdje één van onze aanraders onder de elektrische auto's. De Fransoos krijgt nu een opfrisbeurt. Wij geven je de details.

Drie elektrische auto's raden we je aan in onze koopgids Bright Stuff. Slechts één daarvan is een oudgediende: de Renault Zoe. Een auto die zonder al te veel opsmuk al jaren populair is. Zelfs na 8 jaar in de showroom ziet de auto er nog steeds fris uit. Totdat je zijn opvolger er naast zet. De vernieuwde Zoe heeft de contouren behouden, maar is in de detaillering gemoderniseerd. Het meest opvallende verschil zit hem in de neus. De dagrijverlichting is helemaal bij de tijd en de grill onderin de bumper heeft een moderner uiterlijk gekregen. 

Volgens de Franse site l'Argus wordt ook onderhuids flink vernieuwd. De elektrische motor zal in 130 pk-versie leverbaar worden en uiteraard wordt de accu een beetje groter. Met 40 kWu was het lange tijd de middenklasser met de meeste range. Maar nu de Koreanen met 64 kWu pakketten komen, moest de Zoe meebewegen. Het compromis prijs/bereik is op 51 kWh uitgekomen.

Een bereik van 400 kilometer volgens de meest recente WLTP-meetmethode moet dan haalbaar zijn. Reken in praktijk inclusief snelwegkilometers op 340 kilometer. Ook de laadsnelheid zal flink omhoog gaan naar 100 kW bij CCS-stations die deze snelheid kunnen leveren.  

Het dashboard zal meer in lijn zijn met de rest van de range en uiteraard wordt er wat getrokken en geduwd om het interieur te laten onderscheiden. Later dit jaar hopen we de nieuwe Zoe live te mogen testen in onze duurtest.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Wat is nu echt het bereik van elektrische auto's?

Volg Bright op YouTube voor meer video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van