Flipendo!

'Mobiele Harry Potter-game niet zo'n hit als Pokémon GO'

04 juli 2019 11:10 Aangepast: 05 juli 2019 12:05
Beeld © Niantic

Harry Potter: Wizards Unite komt nog niet in de buurt van het enorme succes van zijn voorganger, Pokémon GO.

Het locatiegebaseerde Pokémon GO werd in 2016 een enorm succes, twee weken geleden verscheen het gelijksoortige Harry Potter: Wizards Unite. Ook in die game moeten spelers de straat op en samenwerken in de echte wereld, gemengd met alle bekende ingrediënten van de populaire Harry Potter-reeks. Garantie verzekerd?

Niet volgens de cijfers van marktonderzoeker App Annie, meldt Axios. Daar staat de Potter-game op plaats 73 van de ranglijst met meest winstgevende apps, Pokémon GO drie jaar na verschijnen op plaats 15. Apple zelf heeft ook zo'n ranglijst, daar staat Potter op plaats 52 en Pokémon op plaats 7.

Investeerders toch tevreden

In de Google Play Store komt de Potter-game niet voor in de lijst met 200 meest winstgevende apps. De Play Store toont ook globale downloadcijfers: het Potter-spel is zeker vijf miljoen keer gedownload. Bij Pokémon GO staat die teller na vijf jaar op meer dan 100 miljoen downloads.

Beide games zijn ontwikkeld door Niantic, dat ooit begon als intern project van Google. In 2015 werd het een onafhankelijk bedrijf en in 2016 verscheen Pokémon GO. De hype was enorm: fans verzamelden zich soms massaal in parken of op speciaal afgesproken plekken, om samen naar nieuwe Pokémon te zoeken. Zulke situaties zijn bij de Potter-game vooralsnog uitgebleven.

Eén van de investeerders in Niantic maakt zich geen zorgen, en zegt dat het enorme succes van Pokémon GO nooit de graadmeter voor Harry Potter-was.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van