Ga naar de inhoud
Tech

Zalando garandeert 1500 banen met distributiecentrum in Bleiswijk

Artist impression van het nieuwe distributiecentrum. Beeld © Zalando

De Duitse webwinkel Zalando breidt zijn logistieke activiteiten uit naar Nederland. Bij Bleiswijk verrijst daarom een enorm distributiecentrum (dc), dat 1500 banen moet opleveren.

De bouw is net begonnen, over twee jaar moeten de eerste pakjes hun weg vinden naar klanten in onder andere Frankrijk, Nederland en Spanje. Door de gunstige locatie van het dc moet de levertijd van die pakketjes korter worden.

Gunstiger

Zalando investeert 200 miljoen euro in het distributiecentrum, dat 140.000 vierkante meter groot wordt (zo'n negentien voetbalvelden). Het dc krijgt de capaciteit om maximaal 16 miljoen items op te slaan. Onder andere zonnepanelen moeten ervoor zorgen dat het een duurzaam gebouw wordt. 

"De Benelux speelt een belangrijke rol in de groeiambities van Zalando", zegt Kenneth Melchior, directeur Noord-Europa bij Zalando. "De komende vijf jaar willen we de omzet in deze regio verdubbelen, om zo onze positie als marktleider te versterken. De bouw van dit dc speelt een cruciale rol in die ambities."

Dragen
Lees ook:
Dragen en terugsturen? Zalando wil dat voorkomen met dit enorme label

Gunstiger

Dat Zalando een distributiecentrum in de Benelux wilde bouwen, hing al langer in de lucht. De landen vormen een belangrijke groeimarkt voor de webwinkel.

Naar verluidt was ook de Waalse gemeente Dour-Élouges in de race, vlakbij de grens met Frankrijk. Die locatie zou onder meer zijn afgevallen omdat de loonkosten in Nederland gunstiger zijn.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl