Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Tesla: Europese baas Oehmicke niet weg om ruzie met Musk

03 juli 2019 13:32 Aangepast: 03 juli 2019 13:48
Elon Musk bij een rechtbank in New York in april. Beeld © Getty Images

Volgens Tesla is Jan Oehmicke, de directeur van de Europese activiteiten van het merk, niet opgestapt vanwege een ruzie met Tesla-ceo Elon Musk.

Gisteren schreef het doorgaans goed ingevoerde WirtschaftsWoche dat onenigheid tussen de twee heren over de rommelig verlopen lancering van de Tesla Model 3 op de Europese markt, ten grondslag zou liggen aan het vertrek van Oehmicke. 

Die introductie ging gepaard met leveringsproblemen, waardoor Tesla in het eerste kwartaal forse verliezen in de boeken moest zetten.

Vertrek Oehmicke

Een woordvoerder van Tesla zegt nu tegen RTL Z dat dit 'feitelijk onjuist' is. Wel bevestigt ze dat Oehmicke is vertrokken. 

Waarom de Tesla's EU-baas weg is en of er onenigheid was tussen Oehmicke en Musk, wil ze niet zeggen. "We gaan hier echt niet verder op in."

Uittocht aan de top 

Oehmicke trad in juli vorig jaar in dienst bij Tesla. Hij werkte eerder bijna twintig jaar voor BMW. Hij is de zoveelste bestuurder die binnen korte tijd opstapt bij het bedrijf. 

Steven MacManus, als vicepresident verantwoordelijk voor interieur- en exterieurontwerp bij het bedrijf, is volgens bronnen van Business Insider ook opgestapt.

Hoofd productie naar concurrent

Vorige week werd bekend dat hoofd productie van Tesla Peter Hochholdinger vertrekt. De Audi-veteraan maakt de overstap naar concurrent Lucid Motors, waar hij aan de slag gaat als vice president of manufacturing. Hij was binnen Tesla de persoon met de meeste ervaring op het gebied van massaproductie van auto's. 

Bij Lucid, een autofabrikant uit Californië, treft Hochholdinger meerdere Tesla-veteranen. Waaronder Peter Rawlinson, de ceo van van Lucid, die eerder vice-president was bij Tesla en hoofdingenieur van de Model S. 

Ook andere bestuurders zijn de afgelopen tijd weggegaan bij de autofabrikant.

Koers omhoog

Hoewel het rommelt aan de top bij het bedrijf was er vandaag ook goed nieuws. Tesla heeft in het tweede kwartaal ruim 95.000 auto's aan klanten afgeleverd, dat is meer dan verwacht. Beleggers lijken opgetogen met dat nieuws. Voorbeurs staat het aandeel op moment van schrijven bijna 7,5 procent hoger.

De Tesla Model 3 lijkt inmiddels goed in de smaak te vallen in ons land. Het model was in juni de meest verkochte auto in Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore