Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ook Google, Sony en Nintendo

'Microsoft, HP en Dell halen productie ook weg uit China'

03 juli 2019 12:49
Beeld © Getty

De grote Amerikaanse computer- en technologiebedrijven HP, Dell en Microsoft zouden een flink deel van hun productiecapaciteit uit China weg willen halen, na de Amerikaanse sancties.

Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen. Volgens de ingewijden zijn HP en Dell van plan om bijna een derde van de productiecapaciteit voor laptops uit China te verhuizen. Deze stap zou in de komende maanden kunnen worden gezet.

Ook andere internationale bedrijven als Nintendo, Google, Amazon, Sony, Acer en Asustek zouden plannen hebben om Chinese productie te verplaatsen naar elders, om zo de klap van de Amerikaanse importheffingen tegen China te verzachten. Daarbij zou vooral worden gekeken naar andere Aziatische landen zoals Vietnam, Indonesië, de Filipijnen en Thailand.

Overigens zou Apple juist van plan zijn om de nieuwe Mac Pro-computer in China te gaan bouwen, ondanks de handelsspanningen. De productie gaat naar verluidt plaatsvinden bij een fabriek in de buurt van Shanghai. Die locatie is dichter bij andere toeleveranciers van Apple, waardoor het goedkoper wordt om componenten van de peperdure computer voor professionals aan te voeren, in plaats van de onderdelen helemaal naar de Verenigde Staten te verschepen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore