Tech

Verkoop telefoonhouders voor fiets explodeert na appverbod

02 juli 2019 16:55 Aangepast: 13 augustus 2019 23:23
Beeld © Bright.nl

Er is een ware run ontstaan op telefoonhouders waarmee je toch nog op je smartphone kan kijken tijdens het fietsen. Een telefoon vasthouden op de fiets mag sinds 1 juli niet meer.

Fysieke winkels en webshops kunnen de vraag naar telefoonhouders voor op de fiets bijna niet aan, zo schrijft het AD. In een rondgang zeggen vrijwel alle (web)shops absurd hoge pieken te zien als het gaat om de verkoop.

De MediaMarkt spreekt van een stijging van meer dan 1000 procent en ook Bol.com zag gisteren, op de eerste dag van de nieuwe regeling, dat de producten 13 keer meer werden verkocht dan op 1 juli 2018. Coolblue wacht nog op de statistieken van gisteren, maar tot een paar weken geleden was daar nog niet echt een stijging te zien.

Na de invoering van de nieuwe wet is de politie massaal gestart met controleren van overtreders. Er zijn direct veel boetes uitgedeeld à 95 euro per stuk.

ANWB: je hebt er weinig aan

De ANWB waarschuwt dat gebruikers zich niet vrij moeten voelen als ze gebruik maken van een hoesje. "De telefoonhouders zijn zeker geen oplossing, omdat ze juist tot verkeersonveilig gedrag kunnen leiden", zegt de woordvoerder tegen het AD.

Een appje sturen met een telefoon in de houder is namelijk even illegaal als met de telefoon in de hand. Een liedje skippen op Spotify of Google Maps gebruiken, is wel toegestaan. Dit mag alleen als de verkeerssituatie het toelaat.

Kijk ook: wat is de beste telefoonhouder?

Meer gadgetreviews? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore