Beter dan verwacht

Nintendo Switch 500.000 keer verkocht in Benelux

02 juli 2019 15:36

Nintendo heeft zijn spelcomputer Switch sinds de lancering in maar 2017 in de Benelux een half miljoen keer verkocht.

Dat zegt het bedrijf tegen NU.nl. De verkoopcijfers overtreffen de verwachtingen van Nintendo, zegt woordvoerder Bianca Stirnweis-van Dort. "Vanaf de lancering van de Nintendo Switch zien we dat het product momentum heeft", aldus de woordvoerder. "En dat is duidelijk het afgelopen jaar nog verder toegenomen."

Makers van spelcomputers delen zelden verkoopcijfers per land of regio. Daarom zijn de creaties van de Nintendo Switch moeilijk te vergelijken met die van voorgaande spelcomputers van het Japanse bedrijf, of met concurrerende huidige spelcomputers.

Switch nadert Xbox One al

Volgens de meest recente cijfers uit maart is de Switch wereldwijd bijna 35 miljoen keer verscheept. Voor de PlayStation 4 is dat 96,8 miljoen keer, sinds de spelcomputer eind 2013 verscheen. Microsoft deelt geen verkoopcijfers van de Xbox One, maar naar schatting is die spelcomputer sinds zijn verschijning eind 2013 meer dan 40 miljoen keer verscheept.

Nintendo zou het verkoopsucces van zijn Switch de komende jaren willen vasthouden met volgens geruchten twee nieuwe modellen. Er gaan al enige tijd verhalen over een kleiner model dat meer is gericht op mobiel gamen, en een tweede uitvoering die krachtiger is dan het huidige exemplaar.

De Switch is de eerste spelcomputer van Nintendo die zowel handheld speelbaar is als thuis, aangesloten op de tv. Tot nu toe bracht Nintendo voor die doeleinden altijd twee verschillende spelcomputers uit.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van