Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ook Galaxy Fold?

Samsung onthult Galaxy Note 10 op 7 augustus

02 juli 2019 09:06 Aangepast: 15 juli 2019 18:10
Beeld © Bright.nl

Volgende maand presenteert Samsung zijn nieuwe smartphone Galaxy Note 10. De focus van dit toestel zou liggen op de S Pen en de camera.

Samsung maakte de datum van de presentatie van de Galaxy Note 10 bekend via een tweet met de animatie waarbij de stylus S Pen de camera tekent, om daarna samen een uitroepteken te vormen. 

Het bedrijf geeft aan dat er op 7 augustus 'nieuwe apparaten' onthuld worden 'om de connectiviteit van het Galaxy-ecosysteem naar een volgend niveau te tillen'. Het kan bijna niet anders dat de opvolger van de Note 9, de Note 10 dus, wordt aangekondigd. De presentatie is op dinsdag 7 augustus in New York, om 21.00 uur Nederlandse tijd. Het evenement is te volgen via een livestream.

Groot scherm, grote accu

De Galaxy Note-lijn van Samsung staat altijd bekend als de telefoon waar Samsung de beste specificaties instopt, bedoeld voor de grootgebruikers van smartphones, zoals zakenmensen. De Note heeft altijd een groter scherm en een grotere batterij dan de Galaxy S-telefoons.

Bij de lancering van de Note 7 in 2016 wilde Samsung te veel uit de telefoon halen, waardoor een te grote batterij zorgde voor verschillende ontploffingen. Die telefoon moest worden teruggehaald en verscheen nooit meer op de markt.

Opvouwbare telefoon

Bij het vorige Samsung-evenement, in februari van dit jaar, werd naast de S10-smartphones ook de opvouwbare telefoon Galaxy Fold aangekondigd. Dit toestel had vanaf eind april te koop moeten zijn, maar doordat de telefoon regelmatig stuk ging in de hand van de eerste reviewers werd de uitrol tot nader bericht uitgesteld.

Samsung-topman DJ Koh zei deze week zich te schamen voor de mislukte lancering van de Fold. Wellicht maakt Samsung op het aankomende Note-event ook de nieuwe lanceerdatum van de Fold bekend.

Geen tech-video missen? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Productie Note 10 vertraagd door Japans-Koreaanse ruzie'

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

In dit mega-complex werkt Samsung aan de toekomst

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung-ceo schaamt zich: 'Galaxy Fold kwam te snel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore