Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Muziekstreaming

Apple Music groeit naar 60 miljoen gebruikers

28 juni 2019 09:36 Aangepast: 28 juni 2019 12:49

Muziekstreamingdienst Apple Music is gegroeid naar 60 miljoen gebruikers. Nog steeds veel minder dan grote concurrent Spotify, maar Apple loopt in.

Apple-topman Eddy Cue meldde het nieuwe aantal abonnees aan de Franse website Numerama. Het gaat volgens Apple om zowel betalende gebruikers, als gebruikers die een gratis probeerperiode hebben afgesloten. Volgens Cue is Apple Music inmiddels uitgegroeid tot de meestgebruikte streamingdienst onder gebruikers van Apple-producten zoals de iPhone en de Mac. In april passeerde ging Apple Music in de VS de grote concurrent Spotify al voorbij qua populariteit.

Apple Music vier jaar geleden gelanceerd, en kent in tegenstelling tot Spotify geen gratis variant. Spotify is sinds 2006 actief, en heeft volgens zijn laatste cijfers wereldwijd 100 miljoen betalende gebruikers. In Nederland is Spotify nog steeds veel populairder dan Apple Music: hier zou maar 6 procent van de mensen de dienst van Apple gebruiken, tegenover 43 procent voor Spotify.

Spotify klaagt over Apple

Zowel Apple als Spotify proberen klanten te lokken met kortingsacties en tijdelijk gratis abonnementen bij een andere product of dienst. Spotify klaagde eerder dit jaar dat Apple oneerlijk concurreert, door Apple Music op Apple-apparaten een oneerlijk voordeel te geven. Zo was het voor Spotify niet mogelijk om een goede Apple Watch-app te bouwen en Siri-ondersteuning te gebruiken; die functies zijn later dit jaar met iOS 13 wel mogelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spotify dient klacht in tegen Apple bij Europese Commissie

Spotify is echter vooral boos dat Apple het verbiedt om vanuit de Spotify-app op iPhone abonnementen te verkopen, zonder Apple daar een aandeel van te geven. Toch zijn er maar 680.000 Spotify-gebruikers waarover commissie betaald moet worden, bleek onlangs. En over het abonnementsgeld betaalt Spotify niet de 30 procent waar het over klaagde, maar 15 procent.

Apple brengt later dit jaar nieuwe software uit voor al zijn apparaten, met verbeteringen voor Apple Music. Zo worden songteksten van nummers voortaan op karaoke-manier geanimeerd voor makkelijker meezingen, en krijgt de Mac een losse Apple Music-app, die iTunes vervangt.

Mac Pro, iOS 13 en iPadOS: hier komt Apple binnenkort mee

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore