Smart Home

Philips Hue komt nu ook met bluetooth-lampen

27 juni 2019 17:32 Aangepast: 01 juli 2019 15:09

Signify heeft nieuwe Philips Hue-lampen gepresenteerd. De besturing van de lampen werkt via bluetooth, waardoor er een extra kastje aan de router niet meer noodzakelijk is.

Goed nieuws voor mensen die willen instappen in het Philips Hue-ecosysteem: de nieuwe Philips Hue with Bluetooth-peertjes zijn te bedienen zonder dat er een bridge à 59,95 euro nodig is. Tot nu was het noodzakelijk om dit extra kastje aan de router aan te sluiten om de internetlampen van Philips te besturen, maar de nieuwe lichting lampen werken dus ook via bluetooth.

Dat maakt de installatie ook een stuk simpeler. Met de bluetoothlampen hoeft alleen het peertje in de fitting te worden gedraaid, om vervolgens via de speciale Philips Hue Bluetooth-app de lampen te linken.

Stemassistenten

De lichtbronnen zijn nog steeds direct te besturen via de spraakassistent Amazon Alexa. Als de eigenaar tegen Alexa 'Discover new devices' zegt, worden de lampen automatisch gekoppeld. Via stembesturing kunnen dan de lampen worden ingeschakeld, gedimd en op standaard scenes worden ingesteld.

Aan de ondersteuning met de Google Assistant wordt op dit moment nog gewerkt. Wel kunnen de bluetoothlampen nog steeds met een Bridge aan Google Home, Google Assistant en Apple HomeKit worden aangesloten, voor stembediening via Android of iOS.

De bluetoothlamp komt in drie varianten: alleen wit licht (19,95 euro), wit en geel licht (29,95 euro) en wit en alle kleuren (59,95 euro). De nieuwe lampen zijn beschikbaar vanaf de herfst dit jaar, zowel met de klassieke fitting als bipin-voet (spotje).

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van