Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Minstens 8 schermen

Google werkt aan opvouwbare smartphone met bladzijden

27 juni 2019 16:53
Beeld © Google/LetsGoDigital

Aan een patentaanvraag is te zien dat Google bezig is met een opvouwbare smartphone met minstens acht oledschermen.

Tijdens de ontwikkelaarsconferenctie I/O afgelopen mei liet Google al doorschemeren te werken aan telefoons met flexibele beeldschermen, maar een patentaanvraag laat nu wel een hele bijzondere vorm zien. Het bedrijf wil namelijk de 'Opvouwbaar schermapparaat met meerdere pagina's' patenteren, zo snorde LetsGoDigital op. Google diende hiervoor eind 2018 een patent in bij de WIPO (World Intellectual Property Office).

Volgens LetsGoDigital is het patent een vervolgstap op een patent dat eerder dit jaar werd gepubliceerd, waarbij Google dunne flexibele schermen liet zien. Maar nu zijn deze schermen samengebonden in een boekvorm. De bedoeling is dat er aan beide zijdes van het 'papier' een oledscherm komt, zodat je bijvoorbeeld zoals een boek door pagina's kan bladeren. De batterij en de processor moeten in de rand van het 'boek' worden verwerkt. In het voorbeeld laat Google een telefoon zien met vijf bladzijden, maar dit zouden er ook meer of minder kunnen zijn.

Op de markt?

Het is nog erg de vraag of Google daadwerkelijk een boeksmartphone op de markt gaat brengen. Op dit moment maakt Google nog niet eens eigen schermen: voor de Pixel-telefoons koopt het bij HTC, LG en Foxconn schermen in.

Kijk ook: zo zien de opvouwbare smartphones eruit

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore