Nepnieuws

Zuckerberg: 'We kunnen inmenging Rusland niet stoppen'

27 juni 2019 10:00 Aangepast: 27 juni 2019 10:16
Beeld © ANP

Volgens de ceo van Facebook is het bedrijf niet bij machte om buitenlandse inmenging in verkiezingen te voorkomen op het platform.

Mark Zuckerberg beschuldigt de Amerikaanse regering van te slap optreden, nadat er Russische inmenging in de verkiezingen van 2016 werd geconstateerd. Dat zei hij op het podium van het Aspen Ideas Festival in Colorado. Volgens hem nam de regering na de inmenging in 2016 'geen enkele tegenactie'.

"Het signaal dat naar de wereld gestuurd werd was: oké, met ons valt zaken te doen. Landen mogen dit proberen en onze bedrijven zullen hun best doen om het te beperken, maar in de kern zal er geen grote reactie van de Amerikaanse regering komen." Sindsdien heeft hij de inmenging van 'Iran en andere landen' flink zien toenemen.

'We hebben de tools niet'

Zuckerberg zegt 'als een bedrijf niet de tools te hebben om Rusland te stoppen'. "We verdedigen zo goed als we kunnen, maar onze regering heeft de tools om druk te zetten op Rusland, wij niet."

Volgens Zuckerberg geeft Facebook 'miljarden dollars per jaar' uit aan veiligheid en beveiliging.

Excuus voor 'dronken' nepvideo

Op hetzelfde podium bood Facebook excuus aan voor het te laat ingrijpen bij een nepvideo van de Democratische leider Pelosi. De video werd vertraagd afgespeeld, waardoor leek dat ze dronken was.

Wel verdedigt Zuckerberg het feit dat de video nog steeds te vinden is op Facebook. Volgens hem is er een 'dunne lijn' tussen een nepvideo en satire.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore