Messenger

WhatsApp-test: status makkelijk delen via Facebook

26 juni 2019 21:50 Aangepast: 26 juni 2019 22:44

WhatsApp voert een test uit waarbij het mogelijk is om je status met een druk op de knop te delen via Facebook en andere apps, zoals Instagram of Gmail.

De statuspagina van WhatsApp is vergelijkbaar met de ‘verhalen’ in Facebook en Instagram, en menigeen recyclet in zijn WhatsApp-status al beelden die eerder al voor Instagram zijn gemaakt. Als het aan WhatsApp ligt, wordt het delen van je status via een andere app nog weer ietsje makkelijker.

De messaging-app voert een test uit waarbij gebruikers hun status via een deeloptie direct als Facebook-verhaal kunnen posten, meldt The Verge. De nieuwe optie is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers die meedoen aan het WhatsApp-betaprogramma.

Volgens WhatsApp zorgt deze optie er niet voor dat je WhatsApp- en Facebook-accounts aan elkaar worden gekoppeld. In plaats daarvan maakt de app gebruik van dezelfde optie die ook andere apps hebben om data op het toestel uit te wisselen met de Facebook-app.

Het wordt niet mogelijk om je WhatsApp-status automatisch met Facebook te delen. Gebruikers moeten telkens opnieuw kiezen voor die optie.

Messengers integreren

Begin dit jaar werd bekend dat Facebook-ceo Mark Zuckerberg de onderliggende technische infrastructuur van WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger wil samenvoegen. Daardoor moet het onder meer mogelijk worden om vanuit Facebook Messenger een bericht te versturen naar iemand die alleen WhatsApp heeft.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore