Meer controle

YouTube laat gebruikers kanalen uit videosuggesties verwijderen

26 juni 2019 20:49 Aangepast: 26 juni 2019 21:23

Schotelt YouTube je videosuggesties voor van een kanaal dat je niet wilt kijken, dan kun je daar nu een einde aan maken.

De videodienst biedt gebruikers nieuwe mogelijkheden om zelf te bepalen wat voor videosuggesties er verschijnen op de homepage en bij ‘volgende’. Als een bepaald kanaal je niet aanstaat, dan kun je dat laten weten door te drukken op de knop met drie stippen naast een video. Aangeven dat je een bepaalde video of playlist niet wil zien, kon al langer door te kiezen voor ‘niet geïnteresseerd’.

De nieuwe optie is vanaf deze week beschikbaar voor gebruikers van de iOS- en Android-apps van YouTube. De videodienst belooft de optie ook snel op de desktopversie aan te bieden.

Andere kijkers

Daarnaast belooft YouTube meer informatie te gaan verstrekken over de reden waarom je een bepaalde video krijgt aangeraden. Als de videosuggesties zijn gebaseerd op wat andere kijkers met vergelijkbare interesses in het verleden hebben geliked en bekeken, gaat YouTube dat nu vermelden in een blokje onder de video.

Dit blokje verschijnt vanaf woensdag in de iOS-app. De Android- en desktopversie verschijnen spoedig, belooft YouTube.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

YouTube doet test met verbergen reacties op Android

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore