Ga naar de inhoud
Eindhoven

Bezorgrobot AH brengt in juli lunch rond op High Tech Campus

Wie op de High Tech Campus in Eindhoven werkt, kan in juli zijn eten laten bezorgen door een bezorgrobot van Albert Heijn.

De supermarktketen test de bezorgrobot Aitonomi volgende maand twee weken, zo meldt Distrifood. Tussen 15 en 26 juli zal het karretje op werkdagen lunchproducten bezorgen. Albert Heijn heeft gekozen voor een test op de High Tech Campus omdat dat privéterrein is – daardoor hoeft er geen rekening te worden gehouden met regelgeving die voor de openbare weg geldt.

Albert Heijn presenteerde de bezorgrobot, die is ontwikkeld door TeleRetail, in maart van dit jaar tijdens de Digital Food Conference van Emerce en Foodlog. Destijds kondigde de supermarkt al aan dat het mogelijk zou worden om met een app boodschappen te bestellen bij de plaatselijke AH To Go, die vervolgens door de Aitonomi worden bezorgd.

Het voertuig kan via een plattegrond zijn weg vinden en is voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat hij nergens tegenaan botst.

Traplopende bezorgrobot

Bedrijven van over de hele wereld experimenteren de laatste jaren met bezorgrobots. Zo presenteerde de bezorgdienst FedEx eerder dit jaar de SameDay Bot die kan traplopen. Ford heeft ondertussen hoge verwachtingen van de tweebenige robot Digit die door een zelfrijdende auto voor de deur wordt afgezet en vervolgens de laatste meters naar de deur loopt om de bestelling af te leveren.

Ford
Lees ook:
Ford wil tweebenige bezorgrobot in zelfrijdende auto
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl