Tech

Microsoft OneDrive krijgt kluis voor gevoelige documenten

26 juni 2019 10:48 Aangepast: 26 juni 2019 11:22

De Microsoft OneDrive-cloudopslag krijgt een persoonlijke kluis waarin je belangrijke documenten zoals bijvoorbeeld een paspoortscan extra beveiligd kan opslaan.

Toegang tot documenten opgeslagen in de extra beveiligde Personal Vault vergt een extra inlogstap. Gebruikers kunnen zich onder andere identificeren via een vingerafdruk, gezichtsherkenning, pincodes of sms-codes.

Op Windows 10-pc's worden de bestanden in een met BitLocker versleuteld gedeelte van de harde schijf geplaatst. De bestanden worden sowieso versleuteld naar de cloud verstuurd en na een korte periode van inactiviteit op slot gezet zodat toegang opnieuw identificatie vereist.

Foto's en video's

Via de smartphone kunnen documenten, foto's of video's direct naar de kluis worden weggeschreven, waardoor ze niet onbeveiligd in je foto-app terechtkomen. De kluis is volgens Microsoft ook bij uitstek geschikt om belangrijke reis-, identificatie-, voertuig- en verzekeringsdocumenten in op te slaan, zodat je daar vanaf al je apparaten toegang toe hebt.

Personal Vault komt als eerste beschikbaar voor OneDrive-gebruikers in Australië,Nieuw-Zeeland en Canada. Andere regio's volgen nog voor het einde van het jaar. Microsoft gaat bovendien het goedkoopste 50 GB OneDrive-abonnement uitbreiden naar 100GB.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Turkije blokkeert Microsoft OneDrive en Dropbox

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore