64 spellen

Nieuwe retro Commodore 64 heeft een volledig toetsenbord

25 juni 2019 16:44 Aangepast: 25 juni 2019 16:46
Beeld © The C64

Op The C64 zijn de klassiekers California Games, Paradroid en Boulder Dash te spelen. Het werkt in de oude computertalen C64 Basis en VIC-20.

Game-nostalgisten opgelet! Ruim een jaar na het uitkomen van de mini-Commodore 64 is nu ook een Commodore 64 op ware grootte gepresenteerd. De spelcomputer heet The C64, aangezien het bedrijf niet de rechten heeft tot de Commodore-naam, maar het heeft wel de look and feel van een van de eerste en populairste spelcomputers ooit.

The C64 is via een HDMI-kabel aan te sluiten aan alle moderne tv's. Er wordt een joystick bijgeleverd en verder is er nog ruimte voor drie andere USB-apparaten zoals controllers. De spelcomputer wordt geleverd met 64 spellen, waaronder de klassiekers California Games, Paradroid en Boulder Dash.

VIC-20

De originele Commodore stond bekend als een van de eerste thuiscomputers waar je zelf enigszins de regie over had. De mini-uitgave van vorig jaar had al de oude computertaal C64 Basis en dat is nu uitgebreid met VIC-20, een nog oudere manier van een computer besturen. Wel is er ook een hedendaagse carrousel-interface waarmee spellen uit te kiezen zijn.

Ook werkt het toetsenbord nu gewoon wel, terwijl dat bij de mini-versie nog niet zo was. De spelcomputer komt op 5 december 2019 in de winkels en gaat 119,99 euro kosten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore