Ga naar de inhoud
Grootste vloot ooit

35 waterstoftaxi's gaan in Den Haag de weg op

Beeld © Toyota

In Den Haag worden mindervalide mensen voortaan in waterstoftaxi's rondgereden. Het is het grootste waterstofvloot in Nederland tot nu toe.

Toyota heeft 35 Toyota Mirai's overhandigd aan de gemeente Den Haag, zo meldt het vandaag. De auto's zijn onderdeel van de aanbesteding van de gemeente om emissievrij te worden als het gaat om WMO-vervoer (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), beter bekend als de regiotaxi. Dit gaat om mensen die minder valide zijn en daarom niet of nauwelijks zelf grotere afstanden kunnen afleggen.

Met de verkoop van de 35 auto's is het de grootste vloot die op dit moment in Nederland rondrijdt. In Parijs zijn er wel al 100 Toyota Mirai's op de weg als taxivloot.

De verkoop van waterstofauto's komt in Nederland nauwelijks van de grond. Samen met de Hyundai Nexo is de Mirai de enige auto op waterstof die in Nederland verkrijgbaar is. Toyota laat weten dat door de komst van de nieuwe vloot het aantal verkochte auto's dit jaar met 152 procent is toegenomen. Dat betekent dat er dit jaar verder slechts 23 exemplaren zijn verkocht, zo rekende Tweakers uit.

Beter dan elektrisch?

Volgens Toyota zijn er veel voordelen van rijden op waterstof, zoals snel laden en honderd procent emissievrij. Vooral bij auto's die veel kilometers per dag rijden, is waterstof voordelig.

Auto-expert Rutger Middendorp testte voor Bright de waterstofauto van Hyundai, maar kwam erachter dat het niet zo groen is al je op het eerste gezicht zou denken. Ook zijn er maar weinig tankstation die waterstof aanbieden. In Den Haag is laatst wel een nieuw punt geopend. 

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl