Kano PC

Microsoft en Kano lanceren zelfbouw-laptop

20 juni 2019 14:51 Aangepast: 20 juni 2019 14:52

Microsoft en de Londense startup Kano lanceren een zelfbouw-laptop voor kinderen op de basis- en middelbare school.

De Kano PC draait op Windows S en krijgt een 11,6 inch touchscherm, een Intel Atom x5-Z8350 quad core 1.44 GHz-processor, 4 GB geheugen en 64 GB opslag. Dankzij microSD is het nog mogelijk de opslag te vergroten. Er staan verscheidene programma's op de laptop, waaronder software waarmee gebruikers kunnen leren programmeren.

Kinderen krijgen een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe ze de Kano PC in elkaar moeten zetten. Met de laptop wil Kano, dat in 2013 begon als Kickstarter-project, een grotere doelgroep aanspreken dan voorheen. Tot nu toe maakte het bedrijf voornamelijk apparaten voor basisschoolleerlingen. Met de producten van Kano krijgen kinderen inzicht in de werking van pc's en programmeertalen.

Prijs

Het Kano PC-bouwpakket zal vanaf 21 oktober verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In de VS is de Kano PC te bestellen voor 299,99 dollar, terwijl Britten 299,99 pond moeten neertellen.

Als onderdeel van de samenwerking investeert Microsoft ook een onbekend bedrag in Kano. Eerder haalde de Londense startup al zo'n 50 miljoen dollar op bij verscheidene investeerders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crowdpleaser: Kano is een zelfbouw-pc voor iedereen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore