Tech

'Vraag naar smartwatches en oordopjes blijft groeien'

20 juni 2019 12:59 Aangepast: 20 juni 2019 13:31

De vraag naar wearables zal de komende jaren flink blijven groeien. Er zullen met name meer smartwatches worden verkocht.

In 2023 zullen er wereldwijd 131,6 miljoen smartwatches over de toonbank gaan, verwacht marktonderzoeker IDC. Dit jaar zijn dat er naar verwachting 91,8 miljoen. Daarmee zijn slimme horloges nu al goed voor ruim 40 procent van de markt voor wearables.

Apple is met zijn Apple Watch de onbetwiste marktleider. In 2023 zal ruim een kwart van alle horloges afkomstig zijn van Apple. Concurrende systemen, zoals Android, WearOS en Tizen, spelen naar verhouding een beperkte rol.

IDC verwacht dat het aantal toepassingen voor smartwatches verder zal toenemen. Behalve als fitness-tool zullen slimme horloges bijvoorbeeld vaker worden gebruikt om smarthome-apparaten te bedienen en om ouders te laten zien waar hun kinderen zich bevinden.

Oordopjes en polsbandjes

Ook oordopjes zullen hun opmars doorzetten. Worden er dit jaar 72 miljoen setjes verkocht, in 2023 zal dat zijn opgelopen naar 105,3 miljoen, voorspelt IDC. Volgens de marktvorser zullen de producenten van oordoppen meer gaan inzetten op extra's, zoals oplossingen voor gehoorverlies.

Van de klassieke wearable, het polsbandje waarmee je bijvoorbeeld kunt bijhouden hoeveel stappen je zet, heeft IDC minder hoge verwachtingen.Er zullen in 2023 nauwelijks meer polsbandjes worden verkocht dan nu.

Apple Watch maakt nu ook in Nederland hartfilmpjes

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple Watch spoelt na half jaar aan op strand en werkt nog

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`