Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Data driven werkplek

AI-dienst zorgt dat je werkdag optimaal verloopt

26 juni 2019 20:20 Aangepast: 08 juli 2019 16:41
Beeld © Barbara Kieboom

De persoonlijke AI-dienst Queen B helpt je om zo productief mogelijk te zijn op je data driven werkplek.

Hoe ziet onze werkdag er in de toekomst uit wanneer het kantoor vol zit met ‘smart’ AI-technologieën? Het slimme kantoor zal zich aan elk individu kunnen aanpassen. De data driven werkplek Queen B laat zien hoe dat eruit ziet.

“Based on your profile, I have reserved a spot in the lounge for you”, zo zou AI-dienst Queen B je bij je begin van de werkdag kunnen ontvangen. Zij verzamelt jouw data waarmee ze zorgt dat jouw werkdag optimaal verloopt.

'Je ziet er moe uit'

In de loop van de dag ontvang je gepersonaliseerde stem-berichten, zoals: “You look a bit tired, I  suggest you grab a coffee.” Maar Queen B kan je ook inhoudelijk helpen met “I would not formulate that sentence that way”.

Door bepaalde acties en bewegingen te suggereren, ondersteunt Queen B jou om op je productiefst te zijn. Dat doet Queen B vanuit grote blauwe luidsprekers die wel wat weghebben van een akoestisch privacyscherm.

Zelf proberen

Het interieur met de AI-dienst kun je zelf uitproberen. Het door studio Lonk ontworpen kantoor is te vinden in coworking space B. Amsterdam aan de Johan Huizengalaan.

Celine de Waal Malefijt van Studio LONK: “Dit scenario is niet de ‘verre toekomst’; we laten technologie nu al steeds dichterbij ons komen. De vraag is of de dienst die ons helpt de beste versie van onszelf te zijn prettig is. Of is het een doemscenario waarin onze privacy en autonomie ondermijnd worden?”

Queen B werd afgerond met een debat op 21 juni.

Miniatuurvoorbeeld
niet klaar voor agile

Veel kantoren nog ongeschikt om te scrummen

Miniatuurvoorbeeld
Holgrammen op kantoor

Werken we straks allemaal met hologrammen op kantoor?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore