Ga naar de inhoud
Cryptomunt

Politici kritisch over Facebook-munt Libra

Zo gaat Calibra eruit zien: de digitale portemonnee van Facebook, waar je libra zijn opgeslagen. Beeld © Facebook

Politici uit Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten reageren kritisch op Facebooks plannen voor de cryptomunt Libra.

Hoewel Facebook bij de aankondiging van de Libra alles deed om zorgen over machtsmisbruik en privacy weg te nemen, zijn politici aan beide zijden van de Atlantische Oceaan niet gerust op de plannen van het sociale netwerk.

De Franse minister van financiën Bruno Le Maire waarschuwde op het radiostation Europe 1 dat het niet de bedoeling kan zijn dat de Facebook-munt traditionele munten gaat vervangen. “Dat kan niet en mag niet gebeuren.”

‘Te groot en te machtig’

De Duitse Europarlementariër Markus Ferber (CSU) is eveneens kritisch, meldt Bloomberg. Hij wil niet dat Facebook een ‘schaduwbank’ wordt en roept de financiële autoriteiten op om het bedrijf goed in de gaten te houden.

De Amerikaanse Democratische senator Sherrod Brown schrijft op Twitter dat hij “Facebook nu al te groot en te machtig” vindt. “We kunnen het niet toestaan dat Facebook een riskante nieuwe cryptomunt vanuit Zwitserland gaat aansturen zonder toezicht.” Ook Brown, die in de bankencommissie in de Senaat zit, riep financiële toezichthouders op de Libra goed te bestuderen.

Betalen
Lees ook:
Betalen we straks allemaal met Facebook's cryptomunt Libra?
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl