Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrisch rijden

'Queen of shitty robots' bouwt Tesla om tot pick-uptruck

18 juni 2019 21:11 Aangepast: 20 juni 2019 11:41

Omdat het naar haar smaak te lang duurt voordat Tesla zelf met een pick-uptruck komt, besloot YouTuber Simone Giertz om zelf maar een Tesla om te bouwen.

Tesla-ceo Elon Musk beloofde in april 2017 dat de pick-uptruck van Tesla ‘binnen 18 tot 24 maanden’ zou worden gepresenteerd. Maar zoals wel eens vaker het geval is met de beloftes van Musk: ruim twee jaar later wachten we nog steeds.

Wel maakt de Tesla-ceo belangstellenden in de tussentijd lekker met verhalen over het futuristische ontwerp. Zo vertelde hij eind vorig jaar in een interview dat het voertuig eruit zal gaan zien alsof hij rechtstreeks uit de sciencefictionfilm Blade Runner is komen rijden. Begin deze maand beloofde hij ook nog eens dat de pick-uptruck minder dan 50.000 dollar zal gaan kosten.

Model 3

De verwachting is nu dat de pick-uptruck later dit jaar verschijnt. Simone Giertz, de zelfbenoemde ‘queen of shitty robots’, wil daar niet op wachten. Ze heeft een pick-uptruck nodig om haar robotcreaties te kunnen vervoeren en wil geen benzinevoertuig.

De populaire YouTuber besloot daarom zelf een elektrische pick-uptruck te maken door een Model 3 om te bouwen. In een ruim half uur durende video laat ze zien hoe dat in zijn werk ging.

Laadbak

Giertz werkte samen met monteur Marco Ramirez, ontwerper Laura Kampf en de in het ombouwen van Tesla’s gespecialiseerde Richard Benoit. Ze haalden de achterbank van de auto weg, zodat er ruimte kwam voor een laadbak.

Behalve een uitgebreide ombouwvideo maakte Giertz ook nog een grappige commercial waarin ze het nieuwe voertuig, de Truckla gedoopt, aanprijst.

Simone Giertz was tijdens Bright Day 2017 één van de hoofdgasten. Zien wie en wat je tijdens Bright Day 2019 op 23 en 24 november kan tegenkomen? Kijk op de site, de kaartverkoop is al gestart!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De 10 leukste robots van Simone Giertz

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore