Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Oplichtend keyboard

Lumi is Guitar Hero, maar dan voor piano spelen

18 juni 2019 17:05
Beeld © Roli

Mini-keyboard Lumi leert in combinatie met een app op een Guitar Hero-achtige manier iedereen piano spelen.

Veel mensen hebben gitaar leren spelen dankzij Guitar Hero. Waarom niet hetzelfde trucje uithalen, maar dan voor piano, moeten de ondernemers achter Lumi hebben gedacht. Lumi is een mini-keyboard met 24 toetsen dat het via een tablet-ap leuk maakt om piano te leren spelen, ontwikkeld door de digitale instrumentenbouwer Roli. Eerder maakte Roli al Roli Blocks, bedoeld voor professionals.

De juiste toetsen komen als lichtstralen op de pianist in spé af, iets wat we kennen van dansspellen en Guitar Hero. Niet alleen komen de lichten op de gebruiker af, op het moment dat die een toets indrukt licht deze ook op in de desbetreffende kleur.

Als de gebruiker dit onder controle heeft, kan hij overschakelen naar noten lezen die op een tijdlijn voorbij komen. Ook is er de mogelijkheid om met het keyboard te jammen in de app. Is het keyboard te klein, dan kan er eentje aan vast worden geklikt.

Hit op Kickstarter

Het keyboard staat nog geen dag op crowdfundingsite Kickstarter, maar heeft nu al ruim 200.000 euro opgehaald. Daarmee is het doel van 111.000 euro overschreven. De goedkoopste Lumi is nu een kleine 150 euro.

De benodigde tablet wordt niet meegeleverd. De app komt uit voor zowel iPad als Android-tablets. In oktober moet alles klaar en opgestuurd zijn.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore