Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Iets kleiner formaat

'De iPhone 5G komt in 2020'

18 juni 2019 10:20 Aangepast: 18 juni 2019 14:08
Beeld © OnLeaks

Marktkenner Ming-Chi Kuo zegt dat volgend jaar de eerste iPhones met 5G-optie op de markt komen.

En als Ming-Chi Kuo iets over Apple zegt, dan komt het vrijwel altijd uit. Nu zegt hij tegen MacRumors dat er in 2020 twee iPhones op de markt komen met een 5G-antenne. Apple zou hiermee zeker niet de eerste zijn, eerder de laatste, maar eerder werd verwacht dat het nog later zou gaan worden omdat Apple een samenwerking met Intel stop heeft gezet.

Naast de 5G-mogelijkheid krijgen de telefoons ander formaat scherm. De 'normale' iPhone wordt 5,4 inch (nu 5,8) en de iPhone Max wordt 6,7 inch (nu 6,5). De kleine wordt dus kleiner en de grote groter.

De opvolger van de 'budget'-iPhone XR zal geen 5G-antenne krijgen en verandert ook niet van grootte. Deze blijft dus 6,1 inch, aldus Kuo. Wel krijgt de XR-opvolger in 2020 waarschijnlijk ook een oled-scherm. Een jaar later zal de XR wel worden uitgerust met 5G.

September afwachten

Dit zijn de voorspellingen voor volgend jaar, maar de iPhones van dit jaar moeten nog gepresenteerd worden. De opvolgers van de XS, XS Max en XR worden in september verwacht, samen met de introductie van het nieuwe besturingssysteem iOS 13.

De nieuwe iPhones van dit jaar krijgen volgens analisten drie camera's en behouden grotendeels hetzelfde uiterlijk met de notch. Ook zouden de duurdere modellen een usb-c-ingang krijgen voor snelladen en zouden ze andere apparaten draadloos kunnen opladen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore