Geen kastje

Hidden: de verborgen laadpaal

18 juni 2019 11:35 Aangepast: 18 juni 2019 11:59

De meeste oplossingen voor thuis laden bestaan uit niet al te fraai vormgegeven kastjes aan de muur. Blue Current maakt het mogelijk een verstopte laadmogelijkheid in te bouwen in je huis.

Wie in een prachtig stukje architectuur woont of in een monumentaal oud pand, wil natuurlijk liever geen kunststof bak aan de gevel monteren om zijn elektrische auto mee op te laden. Wie geen garage heeft, had tot voor kort niet zoveel keus wat dat betreft. Maar de Blue Current Hidden is een laadpaal waarvan de meeste techniek in de meterkast zit en buiten weinig terug te zien is van de laadpaal.

Goed nieuws voor wie thuis rap wil kunnen opladen: de paal kan 22 kW leveren. Bang dat de buurman meelift op de laadpaal? Dan is het stroompunt zo in te stellen dat de stekker insteken voldoende is. Wie een beetje paranoïde is (of een rare buurman heeft) kan het laden ook met een app op de smartphone regen. Er is keuze uit een laadpas of handmatige declaratie via een declaratie-overzicht.

Optioneel is er keuze voor de optie om het vermogen van de Hidden automatisch te laten afstemmen op de rest van de vraag in huis. Staan de waterkoker, de vaatwasser én de wasmachine tegelijk aan, dan kan de auto even iets minder snel opgeladen worden om overbelasting te voorkomen. 

De Hidden onzichtbare laadpaal kost 995 euro. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore