Kadrilj en Fyrtur

Slimme rolgordijnen Ikea verschijnen in augustus

14 juni 2019 14:27 Aangepast: 22 augustus 2019 18:53
Beeld © Ikea

De slimme gemotoriseerde rolgordijnen van Ikea, waarvan de introductie eerder dit jaar werd uitgesteld, zijn vanaf augustus verkrijgbaar.

Dat meldt Ikea op zijn Zweedse website, ontdekte FWD Smarthome Magazine. De vertraging van de slimme rolgordijnen Kadrilj en Fyrtur is volgens het Zweedse woonwarenhuisconcern veroorzaakt door de toevoeging van enkele verbeteringen.

Gebruikers kunnen de slimme gordijnen aansturen met een afstandsbediening of met de spraakassistenten Google Assistent, Siri en Alexa. Daarnaast zijn de rolgordijnen te bedienen via de Tråfri-app, bekend van de Ikea-verlichting.

Automatisch open en dicht

Ook is er de mogelijkheid om de rolgordijnen zo te programmeren dat ze op vooraf ingestelde tijdstippen open- en dichtgaan. De gordijnen zijn voorzien van een accu die via usb kan worden opgeladen.

Ikea breidt zijn aanbod smart home-gadgets steeds verder uit. Wat begon met enkele slimme lampen is nu uitgebreid met slimme stopcontacten, lichtgevende kastdeurtjes en later dit jaar zelfs slimme speakers in samenwerking met Sonos.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ikea stelt introductie slimme rolgordijnen uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore