Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Video kijken

Tesla gaat YouTube toevoegen aan touchscreen in auto

14 juni 2019 12:45 Aangepast: 14 juni 2019 12:56

Binnenkort hebben Tesla-bezitters ook de beschikking over YouTube kijken op hun in-car touchscreen. Lekker met de voetjes op het dashboard video's kijken.

Tesla-ceo Elon Musk maakte de spoedige toevoeging van YouTube bekend tijdens de jaarlijkse gamebeurs E3, meldt TechCrunch. Helemaal als een verrassing komt de uitbreiding met YouTube niet: vorig jaar verklapte de Tesla-topman al op Twitter dat versie 10 van de Tesla-software ondersteuning zou gaan bieden voor videodiensten van derden.

Op het eerste gezicht lijkt de toevoeging van YouTube niet echt bevordelijk voor de verkeersveiligheid. Maar het ligt voor de hand dat Tesla het gebruik van de videodienst aan banden legt, zodat bestuurders alleen kunnen kijken als de auto stilstaat. Dan is de videodienst plotseling de ideale wachtverzachter bij het opladen van de auto.

Games

Tesla biedt al langer Atari-spelletjes aan via zijn infotainmentsysteem, en kondigde tijdens de E3 ook de komst van Fallout 3 aan. Musk wil het Tesla-systeem sowieso meer gaan openstellen voor game- en app-ontwikkelaars van buiten.

TechCrunch stelt dat Musk met de toevoeging van YouTube alvast een voorschot neemt op de verdere ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Musk is daarover zelf bijzonder optimistisch gestemd. In april verklaarde hij dat Tesla's nog dit jaar volledig zelf zullen kunnen rijden. Over twee jaar verwacht de Tesla-topman dat het stuur uit de auto kan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore