Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Eerst beter testen

Huawei stelt lancering opvouwbare Mate X uit

14 juni 2019 11:50 Aangepast: 14 juni 2019 12:05

De Huawei Mate X, het opvouwbare toestel dat de Chinese telefoonmaker eerder dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona presenteerde, zal deze maand niet meer verschijnen.

In plaats daarvan mikt Huawei nu op een lancering in september, meldt CNBC. Een woordvoerder van het bedrijf verklaart dat er eerst nog extra testen moeten worden uitgevoerd. De lancering van de belangrijkste concurrent, Samsungs Galaxy Fold, werd ook al uitgesteld nadat recensenten in april meldden dat het scherm van het opvouwbare toestel het al na een dag begaf.

Tegenover CNBC verklaart Huawei 'voorzichtiger' te zijn geworden na het debacle bij Samsung. "We willen geen product uitbrengen dat onze reputatie vernietigt." De Chinese producent van smartphones wil in samenwerking met mobiele aanbieders en app-ontwikkelaars nog verscheidene testen uitvoeren, bijvoorbeeld om te zien of apps wel werken als het toestel wordt uitgevouwen.

Amerikaanse sancties

Volgens Huawei vormen de Amerikaanse sancties tegen het bedrijf geen beletsel om de telefoon te lanceren. Omdat het bedrijf de Mate X al presenteerde voordat de Amerikaanse overheid Huawei op een zwarte lijst zette, zal er 'gewoon' Android op het toestel draaien, stelt de woordvoerder.

Eerder deze week werd wel bekend dat Huawei de lancering van een nieuwe laptop wel tot nader orde uitstelt in verband met de Amerikaanse sancties. Het bedrijf wilde de Windows-laptop eigenlijk deze week presenteren tijdens de technologiebeurs CES Asia.

Tech-oorlog tussen VS en China: is Huawei de pineut?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Huawei stelt nieuwe laptop uit door handelssancties VS'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore